Reforma de un dúplex / Maisonette Reno

El proyecto de reforma de este ático dúplex barcelonés consistió en intercambiar los usos de los niveles para aprovechar mejor una terraza con vistas panorámicas. Originalmente, la planta inferior albergaba los espacios diurnos y la superior una habitación con acceso a terraza. En la reforma se transformó la habitación en un salón-comedor con cocina, y el salón-comedor y cocina de la planta inferior en dos habitaciones y una oficina. También se amplió el hueco de forjado entre las dos plantas para sustituir una escalera muy empinada por una más cómoda, y se instaló una puerta corredera de vidrio más grande entre el nuevo salón-comedor y la terraza. The renovation of this two-story apartment in Barcelona consists of the inversion of uses on each level to take better advantage of a roof terrace with panoramic views of the city. Originally, the lower floor contained the daytime spaces, and the upper floor a bedroom opening onto the terrace. The renovation transformed the upstairs bedroom into a living-dining room with kitchen, and the original downstairs living-dining room and kitchen into two bedrooms and an office. The vertical opening between the two floors was also enlarged so that a new, more comfortable stair could be installed, as was the sliding door opening between the living room and the roof terrace.

Planta superior / Upper Floor Plan

Planta inferior Lower Floor Plan 

Kitchen Stair connecting both levelsLibrary OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s