La forma sigue al almacenamiento / Form Follows Storage

La reforma de este piso setentero barcelonés consiste principalmente en una redistribución de sus espacios diurnos mediante el posicionamiento de muebles de almacenaje. Un mueble principal se coloca a lo largo de una medianera, unificando cuatro estancias –recibidor, cocina, comedor, y salón– a la vez que se adapta a las necesidades de las mismas. El mueble sustituye parcialmente a un pasillo que anteriormente obligaba a bordear una cocina ahora abierta, más amplia y con más almacenaje, algo que siempre falta. / The renovation of this 1970s flat in Barcelona aims principally to reorganize the daytime spaces through the design of custom built-in furniture units for storage. The main such unit runs along one of the flat’s party walls, unifying four separate rooms –entrance. kitchen, dining and living room– while at the same time adapting to these rooms’ different storage needs. It partially replaces a corridor that previously skirted the kitchen, which is now open, larger, and contains more storage space, of which there’s never enough.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s